LOTR: Journey’s in Middle Earth

Fantasy Flight games har lavet et spil som er baseret på Ringenes Herre universet.

Anmeldelse af LOTR: Journeys to middle earth

LOTR: Journey to Middle Earth er et spil på engelsk, og det kommer heller ikke umiddelbart i en dansk udgave. Så man skal kunne lidt engelsk, eller have en ordbog ved siden for at kunne spille spillet.
Det er et spil, som man så heller ikke kan gå ned i supermarkedet at købe. Det er nok mest forbeholdt specialforretninger som har spil som hoved salg.

Den vigtige app:

Spillet kræver at man installerer en app, enten via IOS, Android eller på pc igennem steam, for at kunne spille dette spil, så man er afhængig af den app. Men den kører lokalt på ens telefon eller computer. Eneste minus med appen er at man ikke kan Caste den op på ens tv. Hvilket ville have været genialt. Så alle kunne følge med på en større skærm end hvad ens mobile enhed kan klare.

Men lad os komme til sagen. Selve spillet er godt bygget op omkring kort. Der er ingen terninger med i spillet i stedet bruger du en forudbestemt mængde af kort, som du får i starten af spillet til at bekæmpe dine modstandere med. Samt klare diverse test som spillet sætter op imod dig.

Når man så går i gang kan man vælge 3 sværhedsgrader. Adventure, Normal og Hard.  Når man har valgt det skal man sådan set bare følge hvad appen siger til en.

Udsnit fra den app man skal bruge til at spille spillet.
Billede fra Appen.

Lidt Om helte:

Appen styrer spillets gang, man taster ind hvilke helte man har valgt, og man kan fra start spille med Legolas, Aragorn, Bilbo og Gimli samt 2 andre ”ukendte” helte. Men ikke desto mindre sjove helte. Man taster ind i appen hvilken helt man har med, og hvilken rolle man har og derfra kan man få samlet den foromtalte bunke af kort.

Hver helt har også 6 stats og en evne der er Might (som er styrke), Wisdom, Agility, Spirit og Wit. Og så en speciel evne man som regel kun kan bruge en gang per runde.

Karakterkort fra spillet.
Bilbo Og Gimli Karakterkort

Nå man så går i gang med at spille spillet, kommer der en historie fra appen som man kan vælge at lytte eller springe over, her giver det umiddelbart den bedste forhistorie hvis man kan forstå engelsk og kan lytte stille og roligt til den helt eventyragtige stemme som læser op for jer.

Det er nemt at gå til dog kan det anbefales at mindst en er rimelig stærk ud i det engelske sprog, for at kunne følge optimalt med i hvad der sker i spillet.

Nummerede kort:

Appen fortæller jer hvilke kortdele i skal finde, samt hvordan de skal ligge på bordet i forhold til det appen viser. Disse kortdele er alle nummererede og med A og B sider for at gøre det nemmere at finde frem til den rigtige.

Og spillet er sat op på den måde at man har 2 actions at lave i en runde per mand, og man må gerne lave den samme action 2 gange med mindre spillet har sagt anderledes i appen.

Kort fra spillet Lord of the rings: Journey to Middle Earth.
udsnit af de kort man bruger.

Der er ikke nogen given række følge med hvordan man rykker sine brikker. Det snakker man om indbyrdes hvem som rykker først, dette behøves ikke være den samme person hver runde.
Der er en Action fase, som her hvor spillerne rykker rundt. Søger efter ting slår på monstrene osv. Og så er der Skygge fasen, hvor monstrene rykker og angriber eller at appen siger man skal teste fordi mørket er for skræmmende eller lignende.

Så længe man ikke overstiger det tal som står oppe i den røde bjælke øverst oppe i appen. Så skal det nok går, når man ikke det har man tabt spillet.

Ikke alt for svært hele tiden.

Fordelen er at man godt kan tillade sig at tabe en mission i kampagnen, så man har lidt chancer inden spillet skriver at det er sidste chance, for at komme videre ved at sejre i den næste mission i kampagnen.
Og kampagnen er det som spillet er bygget om omkring, det er at man spiller en kampagne hvor ens helt får lov at udvikle sig med tiden, få opgraderet sit udstyr og våben. Der er flere kampagner, en man kan tilkøbe lige nu og en man får ved køb af udvidelsen til spillet. Her skal der nok komme flere kampagner at spille med tiden. Da spillet først udkom i slutningen af 2019.

Det er ikke et spil hvor man spiller hele kampagnen på en dag, man skal sp0ille kampagnen over tid og ad flere omgange.

Har selv spillet 4-5 missioner i en kampagne og umiddelbart var vi slet ikke i nærheden af at være færdige. Så der er lang spilletid med spillet. Så tag jer tid til at spille et par prøve spil, prøv evt. at starte forfra et par gange med en kampagne.

Et overblik over hvordan spillet kan se ud når man spillet det.
Som spillet ser ud i brug

Konklusion:

Jeg kan varmt anbefale dette spil. Især hvis en i jeres omgangskreds er stærk i engelsk. Så kan man spille spillet uden problemer. Der er virkelig mange timer hygge og spilletid i spillet. Så det er bare med at springe ud i det, især hvis man kan lide universet omkring Ringenes Herre.

Appen er også et super godt koncept. Som jeg specielt har lagt mærke til at Fantasy Flight Games har taget til sig. Og udviklet til en del af deres spil. Og det virker, det gør spillet mere samarbejdsvenligt. Dog er det et minus at man ikke kan caste den op til ens tv og lignende. Hvilket jo nok kan være en udfordring i sidste ende.

Men jeg giver spillet 5 ud af 5 stjerner. Det minus med appen er ikke nok til at pille spillet ned til en 4.

Tilbage til toppen

Husk du nu kan Støtte videnomspil.dk hvis du har lyst.

Videnomspil.dk er også kommet på instagram