Anmeldelse af Brætspil Chronicles of Crime

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /customers/d/3/a/videnomspil.dk/httpd.www/wp-content/plugins/universal-star-rating/includes/classes/class.singleRating.php on line 195 Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /customers/d/3/a/videnomspil.dk/httpd.www/wp-content/plugins/universal-star-rating/includes/classes/class.singleRating.php on line 289

Dette indlæg indeholder Reklamelinks som er markeret med *

Detektivspillet som tager rollen som detektiv til nye grænser
Chronicles of Crime*

Chronicles of Crime* er et spil som kan fås både på engelsk og Dansk. Det er sjældent at spil som dette, bliver oversat til dansk. Men her er det gjort, det kan jeg godt lide. Specielt fordi der findes nogen som ikke er super stærke i engelsk, så det vil hjælpe dem til at få spillet dette spil.

Så lad os tage et kig på spillet. Som i bund og grund går ud på at løse mysterier som ansat i Scotland Yard. Du kan spille op til 4 spillere hvor i skal arbejde sammen, om at opklare det mysterium i vælger som opgave i den App som man skal bruge til at spille spillet.
Appen er vigtig i forhold til spillet, da man skal både læse og scanne ind via ens kamera, da spillet gør brug af QR koder. Men bare rolig der er en QR scanner inkluderet i appen.

Brug dine muligheder

i Chronicles of Crime* har man har som spillere mulighed for at få hjælp fra 4 forskellige specialister. Som kan svare på forskellige ting, som en hjælp til at løse mysteriet, Du kan få hjælp af følgende , En Kriminolog, en Hacker, en Doktor og en videnskabskvinde.
Disse fire kan du til hver en tid snakke med, og spørge om de har noget info om en given ting eller en person. Men man skal tænke sig om. F.eks. svarer hackeren ikke på spørgsmål omkring den psykologiske profil på en eventuel gerningsmand. Men han kan godt finde ud af hvad en telefon fra gerningsstedet indeholder. De spil jeg har spillet med vennerne har bragt mange sjove diskussioner om hvem som har gjort hvad. Samt hvordan hænger det sammen det hele.

Man kommer også rundt omkring i byen, der er omkring 8 steder at tage hen i grundspillet. Og hver gang du rejser rundt, snakker med personer, snakker om spor og så videre, koster det tid. Og da du som spiller ikke har nogen fornemmelse for hvad tid opgaven slutter. Kan du bare se tiden tælle, hver gang du laver nogle ting for at opklare mysteriet. Hvilket giver giver god mening da man jo, skal have opsnuset så mange spor som muligt inden gerningsmanden kommer for langt væk.

Interaktivitet

Chronicles of Crime App for Android.
Chronicles of Crime app.*

Chronicles of Crime* er et meget interaktivt spil. Hvilket det viser til fulde når du skal udforske gerningsstedet som noget af det første, når du/i har fået jeres opgave, her bruger du appen*. Som så viser gerningsstedet i X antal tid, her skal du kigge rundt i lokalet. Det er næsten bogstaveligt, for hvis du holder din telefon eller tablet op foran dig. Og drejer dig selv rundt, vil du også kunne se hele vejen rundt på gerningsstedet både oppe og nede. Dette er en ret fornøjelig ting. Mig og vennerne fandt ud af det fungerede ret godt, hvis ham/hende som kiggede på Gerningsstedet bare remsede op hvad man så. Så kunne de andre finde de bevis kort frem som blev nævnt så vidt de fandtes.

Når i så har Gennemgået gerningsstedet i appen begynder opgaven for alvor med afhøringer og udforskning rundt omkring i byen. Det er her appen virkelig kommer i omdrejninger for man skal hele tiden scanne QR koder. Her fandt vi også ud af at en sad med appen og de andre lagde kortene som skulle scannes hen, så det var nemmere at scanne dem.
Chronicles of Crime er bygget op omkring brugen af appen, og vil næsten tro det er et af de første spil til at bruge en app på denne måde.

Rapport til Chefen

Til sidst i har Chronicles of Crime en klassiker med. Du skal rapportere til din chef, hvad har du gjort af fund, hvem har gjort det, hvad var motivet, hvorfor gjorde personen det. Samt nogle andre spørgsmål som appen giver dig til slut i missionen.
Det giver en smule spænding og svare chefen. Og se om man fik løst mysteriet rigtigt eller med fejl eller slet ikke.

Konklusionen

Alt i alt er Chronicles of Crime et solidt spil med en hel del opgaver. Man kan løse allerede fra starten, der findes udvidelser til spillet, som giver flere kort og flere opgaver og mysterier at løse.

Dog er muligheden for at genspille spillet minimal. Da opgaverne ikke umiddelbart forandre sig, men forbliver altid de samme. Så medmindre man kan “glemme” opgaverne over tid så har spillet ikke så meget at byde på når man først er igennem opgaverne som appen og udvidelserne har.

Jeg giver spiller 4 ud 5 stjerner da spillet er innovativt. Og jeg kan se mange muligheder i måden spillet er bygget på. Men det taber den ene stjerne på grund af at det ikke er det optimale spil at spille rigtigt mange gange.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Skulle du nu være interesseret i at købe spillet så kan det købes ved at klikke på billedet øverst, som vil føre dig dig til Spilcompagniets* hjemmeside. Ellers kan du klikke på banneret herunder.


Husk du nu kan Støtte videnomspil.dk hvis du har lyst.

Videnomspil.dk er også kommet på instagram