Mansion of Madness 2. Udgave

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /customers/d/3/a/videnomspil.dk/httpd.www/wp-content/plugins/universal-star-rating/includes/classes/class.singleRating.php on line 195 Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /customers/d/3/a/videnomspil.dk/httpd.www/wp-content/plugins/universal-star-rating/includes/classes/class.singleRating.php on line 289

Dette indlæg indeholder Reklamelinks som er markeret med *

Mansion of Madness 2. udgave*

Mansion of Madness et spil fra H.P. Lovecraft’s dystre verden.

Mansion of Madness 2. Udgave*. Er et spil med en del spænding, I H. P. Lovecrafts dystre univers, det er hvad jeg vil kalde for et mysterium spil, hvor hver opgave går ud på at løse et mysterium af en eller anden art. Det er et spil man skal sætte en del tid af til hver mysterium, fordi den forslåede antal tid ikke stemmer overens, Hos os har vi i hvert fald aldrig fået den forslåede tid til at passe med den tid som Appen siger det vil tage.

Det er endnu et spil i rækken som gør brug af en App til at spille med. Det er virkelig vejen frem syntes jeg. Det er innovativt stadigvæk selvom flere og flere gør brug af en sådan app.

Men for at sætte jer lidt mere ind i det univers Mansion of Madness foregår i så er det som sagt et meget dystert univers. Med folk som er overtroiske. Folk som søger det okkulte fordi de ved der er noget derude i mørket som kan skræmme livet af folk. det er det ukendte som ingen kender til. Men så alligevel kender til. det er Chtulhu myten som lever i bedste velgående. Man vil møde en masse forskellige mennesker og væsner undervejs på sin rejse som detektiv rundt i denne dystre verden.

Hvad går spillet ud på

Mansion of Madness* går ud på at løse et mysterium, du vælger en detektiv du vil spille. og fortæller den tilhørende app hvilke detektiver i har valgt som spillere. Så fortæller appen hvilket udstyr og formularer i starter med at få til deling.

Hver detektiv har så også deres egne evner de kan bruge. Hvilket står på deres karakterkort. Det er som regel evner som man kan bruge en kan pr tur. Eller også er det specifikt start udstyr eller andet, man får og kan bruge i løbet af spillet. Man vil undervejs i spillet kunne modtage Spor (clues). Som er man kan bruge til sin fordel, så man vil kunne vende samme symbol på sine terninger 1 til 1 for at score succeser. Som man skal bruge for at klare ting man bliver udsat for, eller ramme et monster i kamp. Man rykker sin brik rundt på Kortet på skift og man kan både rykke og gøre en ting pr tur. og man må gerne gøre to af de samme ting.

Og appen holder styr på faserne. Man har en fase hvor spillerne får lov at rykke og så en Fase som bliver kaldt mythos Fasen. I den fase er det Appen som rykker sine ting og siger praktisk talt hvad i skal gøre.
Ulempen her er at spillet kun fås på Engelsk pt. så i skal kunne engelsk for at spille spillet. Men det gør nu ikke spillet mindre Dårligt som helhed. men er selvfølgelig en Ulempe at det ikke er på dansk.

Mansion of Madness 2. udgave
Mansion of Madness 2. Udgave

Hvor mange kan man så spille med

Man kan spille 2-5 spillere i Mansion of Madness*, så der er virkelig grobund for en hyggelig aften. Måske endda længere end man forventer. Da jeg som førnævnt har oplevet at de tider som appen giver som forslag til hvor lang tid et mysterium tager ikke helt stemmer overens med virkeligheden. Og det er jo nok fordi at den regner med rent spiltid. Så kan det såmænd nok passe, men appen tager ikke højde for hyggesnak, spil diskussioner, snak om regelfortolkninger og så videre.
Spillet lægger kraftigt op til at det er et helaftensspil. Så man skal være forberedt på at det tager tid at spille, Men hvis man kan lide mystikken og hvad der dertil hører er det et rigtigt godt spil.

Konklusionen

Spillet fås kun på engelsk, så derfor skal man være stærk i engelsk, da der findes en masse gloser som er udover det man lige umiddelbart lærer i skolen. Men er man klar på dette og evt har en ordbog i nærheden, hvis man ikke er stærk i engelsk, så er det vældigt sjovt spil.
Man skal dog lige satse på at sætte hele aftenen af til det. Da tiden som appen foreslå som hovedregel ikke helt passer. Medmindre i spillet meget fokuseret og uden ret mange pauser. Men så går det sjove også væk fra spillet.

Så Mansion of Madness 2. udgave får 5 ud af 5 stjerner da jeg syntes helheden og hvordan spillet er skruet sammen er super godt. der er lidt med tidshorisonten som appen foreslår, som ikke helt passer. Men det er ikke noget som kan hive ned på spillet i min optik.

5 out of 5 stars (5 / 5)

Skulle du selv have lyst til at købe spillet kan du købe det lige her hos Spilcompagniet.dk*

Er du mere til, den mere moderne form for mysterie løsning er Chronicles of Crime måske mere noget for dig. Se her.

Husk du nu kan Støtte videnomspil.dk hvis du har lyst.

Videnomspil.dk er også kommet på instagram